Kuiva alkusyksy mahdollistanut talvikohteiden korjuun

Kuusikko2

Metsä-Multia Oy:n koneet työskentelivät yksityisen metsänomistajan leimikossa syyskuisena päivänä, joka oli alunperin talvileimikko. Kyseisestä leimikosta korjattiin talvikorjuuna noin tuhat kuutiometriä maaliskuussa ja korjuuyrittäjä ja UPM Metsä esittivät myyjän edustajalle (Mhy K-S:n toimihenkilö) lopun jättämistä kesäkorjuuksi ja asiasta löytyikin nopeasti yhteinen näkemys. Nyt syyskuun alussa korjuu on täydessä vauhdissa lopulla osaa leimikkoa ja osapuolet kokoontuivat palstan reunalle arvioimaan korjuun onnistumista.

Katselmuksen jälkeen kaikki osapuolet totesivat tyytyväisinä makkaravalkeilla, että korjuun onnistuminen on ollut todella hyvä. Lähes sata prosenttinen ajourien havutus ja ajokoneesta telojen pois ottaminen jättää uraverkoston todella hyvään kuntoon. Korjuun venyttäminen syyskuun puolelle myös vähentää runkovaurioiden määrää kun kasvukausi on jo päättynyt ja kuori hieman paremmin kiinni.

Onnistuneita kohteita korjattiin ja korjataan kuivan alkusyksyn turvin monin paikoin Metsä-Multia Oy:n toiminta-alueella.

”Kun keliolosuhde on kohdillaan täytyy olla reagointikykyä ottaa talvikohteita korjuuseen, samalla pitää tiedostaa että jos keli muuttuu korjuukohteen aikana niin siihenkin pitää osata reagoida. Kuljettajien ammattitaito on avainasemassa kun toimitaan kohteilla joita yleensä on voinut tehdä vain talvella.” Toteaa Metsä-Multia Oy:n Kai Laaja.

”Talvikohteiden kesäaikainen korjuu parantaa kaikkien osapuolien kilpailukykyä. Asennemuutokseen tarvitaan ennakkoluulottomuutta, mutta ennen kaikkea hyvää ammattitaitoa, jotta korjuukelpoisuutta voidaan muuttaa olosuhteiden sen salliessa.” operaatiosuunnittelija Eero Karjalainen UPM Metsä.

Kuusikko1

Kuusikko3

Kategoria(t): Ajankohtaista Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.